Bahçeşehir Koleji 2023-LGS 58. Türkiye Birincisi
2023-LGS (Liseye Geçiş Sistemi) sınav sonuçları açıklandı. Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji, 2023-LGS’de 58. sırada yer alarak başarısını perçinledi.
2023-LGS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına göre 562 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğini paylaştı. Türkiye’nin 58. birincisi Bahçeşehir Koleji’nden çıktı. Birinciliği paylaşan öğrencileri tebrik eden ve elde ettikleri başarıdan gurur duyduklarını söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, “Bugün 58 öğrencimiz tüm sorulara gerçek cevaplar vererek Türkiye birincisi oldular. Ancak bu sonuç beklediğimiz bir sonuç olduğu için bizi şaşırtmadı. Çünkü LGS sürecine çok sistematik bir şekilde hazırlanıyoruz. Sadece sekizinci sınıfta başladığımız bir hazırlık değil, önceki yıllardan başlayarak sınav sistemi konusunda basılı ve dijital yayınlarımız çok güçlü ve öğrencilerimizi bu yayınlarla hazırlıyoruz. Bugünkü başarı bu çabaların sonucudur. Ayrıca bir iki hata yapan çok fazla öğrencimiz var.”
“Öğrencilere uygun bir lise seçin, iyi bir lise kişiden kişiye değişir”
Seçim süreciyle ilgili de tavsiyelerde bulunan Özge Aslan, “Bu süreç aslında çok kritik bir süreç. Çünkü sadece puana göre değil sıralamaya göre de tercih yapılacak. Öğrenci ve velilerimize tavsiyemiz çevreden etkilenmeden öğrenciye uygun olan liseyi tercih etmeleridir… Çünkü yeterli lise kavramı kişiden kişiye değişebilmektedir. Her öğrenci fen lisesi veya fen ve teknoloji lisesi için uygun değildir. Ayrıca lise öğrencinin hayaline ve amacına uygun; Akademik başarı ile birlikte sosyal becerilerin de geliştirilebildiği bir lise olmalıdır. O lisenin üniversite sınavındaki başarısına dikkat etmeli, öğrenci yurt dışında okumak istiyorsa, böyle bir amacı varsa o lisenin hangi ülkedeki hangi üniversiteye öğrenci gönderdiğine dikkat etmelidirler. Buna göre çok perspektiften bakılarak bir seçim yapılmalıdır.
Cansu Ela Eren – Bahçeşehir Koleji Siirt Kampüsü
“Sırrı çok çalışmak değil, düzenli ve verimli çalışmaktır”
Başarımın ilk gününden beri okula olan sevgim ve okumaya olan ilgim. Okuma yazma bilmeden önce annemin hikayeleri ile hayal ettiğim ve hayal gücümle okuduğum kitaplar ve sonrasındaki okuma alışkanlığım. Bu alışkanlık sayesinde girdiğim sınavlarda okuduğum soruları daha çabuk anladım. Rakiplerimden bir adım önde olduğumu düşünüyorum çünkü yeni nesil sorularda önemli olan okuduğunu anlamak. Ayrıca işin sırrı çok çalışmak değil, sistemli ve verimli çalışmaktır. Bir hedef belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için çabalamak. Önüme koyduğum hedefler ve onlara ulaşma isteğim en büyük motivasyonum oldu. Bu başarıda her zaman yanımda olan ve her koşulda bana destek olan ailem ve öğretmenlerimin büyük payı vardır. Gelecekteki hedefim yazılım alanında uzmanlaşmak ve en iyiler arasında yer almak. Hedefimin ilk adımı iyi bir lisede olmaktı. İyi ki bu basamağa başarılı bir şekilde gelmişim, emeği geçen aileme, tüm öğretmenlerime ve okul yönetimine teşekkür ederim.
Defne Sert – Bahçeşehir Koleji Çorum Kampüsü
“Beklediğim bir başarıydı”
Emeklerimin karşılığını almak benim için bir zevkti. Yıl boyunca yapılan denemelerden ortalama olarak kimin ne alacağını tahmin edebildik. Yani beklediğim sonuç buydu. Sınava hazırlanırken konunun tekrarını geciktirmemek gerekir. Yeni nesil sorular arasında bizi en çok zorlayan ders matematik oldu. Matematikten daha çok soru çözdüm, temelde en sevdiğim konu. Takıldığın yerlere dönüp baktığın ve ders çalışmanı aksatmadığın sürece halledilebilecek bir imtihan süreci var.
Zeynep Ada Özgöç – Bahçeşehir Koleji Çorlu Kampüsü
“Çok çalışarak değil, planlı çalışarak başarılı oluyoruz”
Planlı çalışarak başarıya ulaştım. Çok mutlu ve gururluyum, ailemi gururlandırdığım için daha da mutluyum. Önce ben 450 puan alırım diyerek başladım. 450’ye kıyasla tempomun çok daha yüksek olduğunu gördüm. Bu yüzden hedeflerimi arttırdım. Başarılı olmak isteyen arkadaşlarıma verimli ve planlı çalışmalarını tavsiye ederim. Çok çalışarak değil, daha planlı çalışarak başarıya ulaşabiliriz.
Ekin Esma Ermiş – Bahçeşehir Koleji Mimaroba Kampüsü
“Hedefim astrofizikçi olmak”
Dereceye girdiğim için çok mutlu oldum. Beklediğim sonuç buydu, hissettim. Önce anneme sarıldım. Bu süreçte bir plan üzerinde çalıştım. Yorulduğum dönemler oldu ama çalışmaya devam ettim. Seneye sınava girecek arkadaşlara tavsiyem yorulsalar bile çalışmayı bırakmamaları. Gelecekteki hedefim astrofizik mühendisliği okumak. Uzaya ilgim var ve bu alanda çalışan kurumlarda çalışmak istiyorum.
Ahmet Arif – Bahçeşehir Koleji Pendik Güzelyalı Kampüsü
“Hem ders çalıştım hem de kendime zaman ayırdım”
Sınavda birinci olmayı bekliyordum ama yine de çok heyecanlıydım, mutluydum. Seneye sınava girecek arkadaşlara tavsiyem zaman ayırıp deneme çözmeleridir. Kendilerine çalışmak için bir plan yapmalarına izin verin. Günlük çözecekleri soru sayısını belirlemelerine izin verin. Günde 200 soru çözüyordum. Ancak kendilerine zaman ayırmalarına izin verin. Sürekli sınav odaklı olurlarsa çok yorulurlar. Okudum aynı zamanda sporla da ilgilendim. Sınıfın ortasında basketbol oynadım. Ayrıca çok fazla gerginlik yaratmamalı, başarabileceklerine inanmalılar. Hedefim beyin cerrahı olmak.
Oğuz Alp Köse – Bahçeşehir Koleji Florya Kampüsü
“Önemli olan çok soru değil, zor soru çözmektir”
Sınavda birinci olmayı bekliyordum. Çok mutlu ve gururluyum. Okulun ikinci döneminde ders çalışmaya çok daha fazla ağırlık verdim. Önümüzdeki sene sınava girecek arkadaşlara zor sorulara yönelmelerini tavsiye ederim. Benim için değerli olan çok soru çözmek değil, problem çözmekti. Bu süreçte deneme sınavlarında da kötü puanlar aldım ama asla pes etmedim. Çalışmaktan da asla vazgeçmemeliler.
Emre Sarı – Bahçeşehir Koleji Halkalı Kampüsü
“Son aylarda soru sayısını 350’ye çıkardım”
Sınav rahatlıkla yapabileceğim seviyedeydi. Birinci olduğum için çok mutlu oldum. Hedefim iyi bir liseye gidip ileride tıp veya mühendislik okumak. Sınava hazırlık sürecim geçen yıl yaz tatilinden başladı. İlk başlarda günde 25 paragraf sorusu ve diğer derslerden soru çözüyordum. Yavaş yavaş soru sayısını artırdım. Sistematik olarak bahisleri tekrarlıyordum. 100 soru ile LGS’ye hazırlanmaya başladım. Son aylarda bu sayıyı 350’ye çıkardım. Her ders için bir yanlış defterim oluyordu. Yanlış yaptığım soruları not aldım. Nerede yanlış yaptığımı görerek bu soruları pekiştirdim. Seneye sınava girecek arkadaşlarıma bu formülü söylemelerini tavsiye ederim.
Bahçeşehir Koleji Hakkında
1994 yılında Bahçeşehir’de kurulan ilk yerleşkesinde eğitime başlayan Bahçeşehir Koleji, bugün Türkiye’nin 65 ilinde bulunan 153 kampüste 100 binden fazla öğrenciye eğitim vermektedir. Türkiye’de STEM eğitimini uygulayan ilk eğitim kurumlarından biri olan Bahçeşehir Koleji; Eğitimde yenilikçilik vizyonunu Kişiye Özel Öğretim Modeli (KOM), Yapay Zeka Okuryazarlığı, Master 6, Master Junior, Master First, Dual Language Eğitimi, Kodlama ve Robotik, Birlikte, Sosyal Takip Programı gibi eğitim modelleri ile sürdürmektedir. (STP). Geleceğin teknolojisinde yer alacak ve ülkemizi küresel ölçekte teknoloji başlarının ortasında konumlandıracak genç bilim insanları yetiştiren Bahçeşehir Koleji, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri ile prestijli merkezlerin ortasında yer alıyor. Türkiye’nin ve dünyanın eğitim kurumları.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı