Haber

Diyetisyen Merve Altay uyardı! Sebze pişirme süresi kısa tutulmalı

ensonhaber.com

11 ayın sultanı Ramazan ayında yapılan bilinen yanlışlar gün içinde orucu zorlaştırabiliyor.

Vatandaşların uzun süre aç kaldığı ramazan ayı, baş ağrısı ve mide ekşimesi gibi sorunları da beraberinde getirebiliyor.

Uzmanlar sahur ve iftarda doğru beslenmeyi öneriyor.

‘Diyetisyene Sorduk’ programında soruları yanıtlayan Uzman Diyetisyen Merve Altay, bu kez Ramazan ayında gerçek sebze kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Her masada sebze olmalı.

İftarda asıl beslenme şeklini anlatan Altay, her gün sebze tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Altay, mevsim sebzeleri arasında yer alan kereviz, enginar ve kerevizin karaciğer detoksuna yardımcı olduğunu da hatırlattı.

Sebzeler az pişmiş olmalı

Tüketilecek sebzelerin uzun süre pişirilmesinin olumsuz sonuçlara yol açacağından da bahsederek, kısık ateşte kısa süre pişirilmesi gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu