Haber

İsveç’te bu kez Kuran’ı tekmeleyip çiğniyor

Irakile İsveçOrtada diplomatik bir krize yol açan Irak asıllı Salwan Momika, İsveç’in başkenti Stockholm’de Kur’an hareketlerine devam etti. Stockholm’de Kuran’ın yeniden yakılacağı haberi üzerine Bağdat’taki İsveç Büyükelçiliği Basıldıktan saatler sonra 37 yaşındaki Salwan Momika, Stockholm’deki Irak Büyükelçiliği önünde Kuran’ı tekmeledi ve üzerine bastı. Kurban Bayramı’nın ilk gününde Stockholm’ün ana camisiÖnünde Kuran’ı yakmasına rağmen bu sefer İslam’ın kutsal kitabını yakmadan protestosunu tamamladı.

Sadr ayaklarını fotoğrafına sildi, Irak bayrağını yaktı

Etrafı polis tarafından çevrilen ve kendini savunan Momika, etrafındakilerin yansımasına rağmen Kuran’ı ve Irak bayrağını yere atarak üzerine bastı ve İslam’a hakaret içeren sözler söyledi. Momika ayaklarını Kuran’a ve Irak bayrağına siliyor, Iraklı Şii lider Mukteda Es-SadrO da fotoğrafının olduğu bir kağıt parçasıyla ayaklarını sildi, ardından Irak bayrağını yaktı.

Irak, İsveç’in Bağdat büyükelçisine kapıyı gösterdi

ortada Irak hükümeti, İskandinav ülkesinin bu tür protestolara izin vermesi nedeniyle İsveç’in Bağdat BüyükelçisineAyrıca ülkeyi terk etmesini emrederken Stockholm’deki kendi büyükelçisini de geri çağırdı.

Irak Başbakanlık Ofisi, Başbakan Muhammed Şii Sudanlıİsveç’in Bağdat Büyükelçisine Irak topraklarını terk etmesi talimatını verdi. açıklama yaptı. Karar ‘İsveç hükümetinin Kur’an-ı Kerim’i yakmasına, İslam’ın kutsal değerlerine hakaret etmesine ve Irak bayrağını yakmasına defalarca izin veriliyor’durduruldu.

Irak, İsveç’i ilişkileri kesmesi konusunda uyardı

açıklamada “İsveç hükümetine, Kur’an-ı Kerim’in İsveç topraklarında yakılmasına ilişkin olayın tekrarlanmasının diplomatik ilişkilerin kesilmesini gerektireceği bilgisi verildi.”söylendi.

İsveç polisinin izniyle Stockholm’de dün Kur’an’a karşı eylem yapılacağı haberi üzerine, Bağdat’ta Sadr Hareketi Yandaşları gece geç saatlerde İsveç Büyükelçiliği’ne baskın düzenleyerek binanın bazı bölümlerini ateşe vermişti. Irak hükümeti İsveç Büyükelçiliği’nin yakılmasını kınarken, Kuran’a karşı hareketlerin devam etmesi halinde İsveç ile bağlarını keseceğini söyledi.

kirazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu