Haber

Celal Şengör Cevapladı: Mevsim Normallerinin Üzerinde Havalar Depremin Habercisi mi?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ili etkilerken, Türkiye’nin çeşitli bölgeleri sallanmaya devam ediyor. Türkiye beşikte sallanırken, halk arasında şehir efsanesi haline gelen sarsıntı telaffuzlarını Prof. Dr. Celal Şengör yorumladı.

6 Şubat’ta tüm Türkiye kabuslarla dolu bir sabaha uyanırken, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin yaraları artık sarılmadı.

9 saat ortasında meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam etti.

İTÜ Maden Fakültesi Genel Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, Baş TV’de katıldığı programda Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

Programda özellikle depremle ilgili halk arasında yaygın olan telaffuzlar konuşuldu. İşte Celal Şengör’ün açıklamalarından satır başları:

Depremlerden önce havanın mevsim normallerinin üzerinde olması ve deprem günü havanın renginin değişmesi gibi söylemleri kesinlikle reddeden Prof. Şengör, “Depremden hemen önce denizin üzerinde bir ışık belirmesi olgusu olabilir. Bunun nedeni yer altı sularıdır. Çok garip elektromanyetik olaylar meydana gelebilir. Bu gözlemlenen bir şey” dedi.

Hayvanların sarsıntıyı önceden hissettiklerinin telaffuzlarının doğruluğunun olduğunu belirten Prof. Hayvanların sarsıntıdan önce tedirgin olduğu doğrudur ancak bu kanıtlanamamıştır.Çinliler bunun için çok uğraştılar.Bir şehri bile tahliye ettiler.hatta çok can kurtardılar.Ama bilemiyoruz çünkü bu olamaz. nitelikli” dedi.

habervakfikebir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu