Haber

Numan Kurtulmuş TİP ve EMEP ile görüştü

ANKARA – Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni Anayasa görüşmeleri devam ediyor. Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşmelerini geçtiğimiz ay tamamlayan Kurtulmuş, bu hafta Meclis’te grubu bulunmayan siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya geliyor.

Dün Yeniden Refah Partisi, Demokratik Sol Parti ve HÜDAPAR Genel Başkanları ile bir araya gelen Kurtulmuş, bugün de TİP ve EMEP Genel Başkan ve milletvekilleri ile buluştu.

TİP YAPICI ROL ÜSTLENMEYECEK

TİP heyetinde TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık yer aldı. 45 dakika süren görüşmenin ardından partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Görüşmede, bugün 12 Eylül Darbe Anayasası’nın dahi temel gereklerini yerine getirmeyen AKP-MHP iktidarının yeni anayasa tartışmalarında yapıcı bir rol üstlenemeyeceğini ifade ettik. Halkın oylarıyla seçilmiş Milletvekili Can Atalay’ın AYM kararına rağmen hapiste tutulduğu, Kürt siyasi hareketinin temsilcilerinin yıllardır tutsak edildiği, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılarak kadınların güvencesinin yok edildiği ve her geçen gün yeni bir hak ihlaline uyandığımız bu atmosferde gerçekçi bir anayasa tartışması yapabilmek için uygun zeminin oluştuğuna inanmıyoruz. Anayasaya uymayanlar anayasa yapamaz” denildi.

Kurtulmuş, TİP heyetinin ardından EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ile milletvekilleri Sevda Karaca ve İskender Bayhan ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra açıklama yapan Aslan, “12 Eylül cuntası tarafından yapılan ve her maddesi antidemokratik olan anayasanın işçilerin, emekçilerin, halkın ihtiyacına karşılık vermeyeceği açıktır. Hakkari’de halkın oyunu almış bir belediye başkanının apar topar gözaltına alınarak yerine kayyım atanması da nasıl antidemokratik bir süreçten geçtiğimizin resmidir” dedi.

‘KURDA KUZU POSTU GİYDİRİYORLAR’

Aslan konuşmasına öyle devam etti: “Kobanê Davası’nda siyasetçilerin yüzlerce yıl ceza alması, Gezi tutuklularının cezaevinde olması, grevlerin yasaklanması, İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması, 6284’u değiştirmeye dönük hamleler, ifade özgürlüğü, Taksimin 1 Mayıs’ta yasaklanması, milyonlarca işçi ve emekçinin açlık sınırı altında ücrete mahkum edilmesi, Kürt sorununun demokratik ve eşit haklar temelinde çözülmemiş olması gibi birçok sorunu sayabiliriz. Demokrasi herkesin ihtiyacıdır ama bugün fiili uygulamalarla çok mümkün görünmüyor. Kurda kuzu postu giydirmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye’nin demokratikleşmesi, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi yeni bir kurucu meclis’in anayasasıyla mümkün olacaktır.”

Kurtulmuş’un önümüzdeki günlerde DEVA ve DP ile görüşeceği ifade edildi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu